UE / Nato

Oficial român: Anul 2023 este unul decisiv în contextul aderării R.Moldova la UE

Anul 2023 este unul decisiv în contextul aderării Republicii Moldova la UE, consideră președintele Comisiei politică externă în Senatul României, Titus Corlățean.

Potrivit lui, țara noastră va trebui să îndeplinească condițiile puse de Uniunea Europeană odată cu oferirea statutului de țară candidată pentru aderare la UE. De asemenea, oficialul român susține că toate reformele sunt importante și ele nu pot fi prioritizate, transmite Știri.md.

„Sunt multe capitole care se negociază și fără să facem priorități, toate sunt importante. Durează un anumit timp. Important e să ai oameni de bună calitate, o expertiză bună în instituții, să ai voință politică, pentru că Republica Moldova va trebui să adopte legi în Parlament, de bună calitate. 

Am spus-o și eu, au spus-o și alții – România a stat mereu la dispoziția Republicii Moldova, atunci când am avut parteneri la Chișinău, n-a fost cazul de fiecare dată, pentru a adopta o legislație care să ajute Republica Moldova”, a declarat președintele Comisiei politică externă în Senatul României, Titus Corlățean.

Vă amintim că, miercuri, 11 ianuarie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană. Vor fi făcute totalurile progresului obținut, în anul 2022, în realizarea Planului de acțiuni pentru îndeplinirea condițiilor înaintate Republicii Moldova, în contextul acordării statutului de țară candidată la UE. De asemenea, vor fi discutate prioritățile de integrare europeană pentru acest an.

Amintim că, pentru a începe negocierile pentru aderare la UE, Republica Moldova urmează să îndeplinească nouă condiții formulate în Opinia Comisiei Europene și aprobate de Consiliul European odată cu oferirea, pe 23 iunie 2022, a statutului de țară candidată pentru aderare la UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Care aderare la UE a Rep. Moldova ? Voi nu vedeti ca ministrul agriculturii vrea sa ramana in CSI, sa vanda el mere in Kazahstan si Rusia ? Nu degeaba are numele Volodimir. De ce mai ajuta Romania cu bani, cu gaze, curente electric etc ? Ca moldavanu’ smecher ia banu si fuge la rusi. Moldovenii astia trebuie lasati sa se tarasca ca rama in saracie si sa ii f*** rusii cum vor muschii lor, ca atat sunt de prosti si de fuduli ! Rep Moldova in UE ? Niciodata ! Pt ca nu merita !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *