CSI / RusiaInternațional

Oficial rus: Finlanda în mod conștient intră în confruntare cu Rusia. Patrușev: S-a intensificat activitatea organizațiilor de extremă dreaptă care solicită returnarea teritoriilor pierdute în urma celui de-al Doilea Război Mondial

Conducerea Finlandei, supravegheată de SUA, intră în mod conștient în confruntare cu Rusia, ca în timpul celui de-al Treilea Reich; Helsinki nu a învățat lecțiile trecutului, dar după victoria Rusiei în operațiunea specială, totul va reveni la normal, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, la Petrozavodsk, la o consfătuire pe problemele asigurării securității Kareliei, transmite Ria Novosti și G4media.

„Vreau să vă reamintesc că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial Occidentul folosea deja Finlanda în lupta împotriva țării noastre. Militarii finlandezi luptau de partea Germaniei hitleriste și s-au evidențiat printr-o cruzime deosebită. Numai în Karelia ei au omorât în mod barbar peste 7.000 de prizonieri de război și au chinuit în lagăre de concentrare peste 8.000 de civili. Totuși alianța dintre Helsinki și Berlin va dura numai până în martie 1945”, a declarat Patrușev la consfătuire.

„În prezent, politica conducerii finlandeze, alimentată de curatorii lor de la Washington, distruge legăturile de bună vecinătate ruso-finlandeze stabilite după înfrângerea Germaniei fasciste. A fost luat din nou un curs politic conștient de confruntare cu țara noastră. S-a intensificat activitatea organizațiilor de extremă dreaptă care solicită returnarea teritoriilor pierdute în urma celui de-al Doilea Război Mondial. Se pare că lecțiile trecutului recent nu au fost însușite”, a mai menționat acesta.

„Cred că după victoria noastră în operațiunea militară specială totul va reveni la normal, așa cum a fost în 1945, când Finlanda a început acțiunile militare împotriva Germaniei fasciste”, a conchis Patrușev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *