CSI / Rusia

OFICIAL: Timoşenko a fost condamnată la 7 ani de închisoare

UPDATE (13:10) Iulia Timoşenko a fost condamnată la 7 ani de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată în urmă cu câteva minute.

Aceasta a fost decizia de marţi a judecătorului Rodion Kireiev. "În ianuarie 2009, Iulia Timoşenko, fiind prim-ministru, şi-a folosit autoritatea şi prerogativele legale cu scopuri criminale, şi a comis acte care depăşesc în mod clar autoritatea şi drepturile sale", a declarat magistratul.

Procurorii au cerut marţi pedeapsa de şapte ani de închisoare pentru fostul premier.

Inainte ca judecatorul să vorbească, Timoşenko a spus Curţii: "Ştiţi foarte bine că sentinţa nu este pronunţată de judecător, ci de preşedintele Ianukovici. Oricare va fi sentinţa, lupta mea va continua. Această sentinţă, scrisă de Ianukovici, nu va schimba nimic în viaţa mea", a spus ea.

Sute de susţinători ai fostului premier s-au adunat marţi dimineaţă în faţa tribunalului. "Libertate pentru Iulia" sau "Jos bandiţii", au scandat manifestanţii, înconjuraţi de sute de poliţişti cu căşti şi scuturi.

Amintim că procesul Iuliei Timosenko a fost reluat la sfârşitul lunii septembrie, dupa 15 zile de intrerupere, sub monitorizarea Uniunii Europene, care cere eliberarea fostului premier ucrainean.

Procesul lui Timosenko, care a pledat nevinovată, a început la 24 iunie. Ea a fost arestată pe 5 august.

Procurorii ucraineni au stabilit că fostul premier a semnat, în ianuarie 2009, un acord de aprovizionare cu gaz rusesc fără a avea aprobarea Guvernului de la Kiev şi ar fi adus ţării un prejudiciu de 200 de milioane de dolari.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *