Actualitate

(OFICIAL) Trei universități din țară au rămas fără Facultatea de Drept

Programele de formare profesională a instituțiilor ce învață în domeniul „Drept” au fost evaluate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), structură care a fost selectată în urma unui concurs internațional, desfășurat de Ministerul Educației. Evaluarea programelor s-a desfășurat în perioada anului 2014, în cadrul a zece universități de stat și șapte private, unde își fac studiile circa 12 mii de studenți la ciclul I. Aceasta a fost efectuată în baza unei metodologii elaborate de experți în domeniu.

Metodologia de evaluare s-a axat pe șapte criterii generice, însumând un total de 127 de indicatori diferiți. Potrivit acesteia, au fost acreditate programele de studii pentru o perioadă de cinci ani doar ale instituțiilor care au obținut la evaluare cel puțin 30 de puncte. Vedeți mai jos rezultatele obținute:

Astfel, potrivit evaluatorilor, în cazul a peste 50 % dintre programele evaluate, nu există în totalitate mijloacele necesare pentru realizarea obiectivelor de studii, inclusiv resurse științifice (cursuri, monografii, note de curs, tratate etc.) sau resurse umane. Totodată, în aproape aceeași proporție, s-a constatat că programele de studii și planurile de învățământ evaluate corespund doar parțial planului-cadru aprobat de Ministerul Educației.
Lista instituțiilor ale căror programe de drept, ciclul I, au fost evaluate de Agenția Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) sunt:
1. Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare”;
2. Universitatea de Stat din Moldova;
3. Academia de Studii Economice;
4. Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi;
5. Universitatea de Studii Politice Europene şi Economice;
6. Universitatea de Studii Europene din Moldova;
7. Universitatea Liberă Internaţională din Moldova;
8. Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova;
9. Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu” din Cahul;
10. Universitatea de Stat din Comrat;
11. Universitatea Agrară de Stat din Moldova;
12. Universitatea Tehnică a Moldovei;
13. Universitatea Cooperatist Comercială din Moldova;
Vezi mai jos proiectul-hotărâre cu privire la acreditarea organizării și retragerii dreptului de organizare a programelor de studii superioare de licență (ciclul I) în domeniul Drept în universitățile din Moldova.

sursa: diez.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *