RăzboiUcraina

Oficial ucrainean: Intensitatea luptelor din orașul Soledar, comparată cu cea din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Miercuri, 11 ianuarie, armata ucraineană a negat că ocupanții ruși au preluat controlul asupra orașului Soledar din estul țării și a declarat că intensitatea luptelor din zonă ar putea fi comparată cu luptele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în timp ce rușii folosesc în mare parte arme din perioada soviectică.

Serghei Cerevatîi, purtătorul de cuvânt al comandamentului militar din est, a declarat pentru televiziunea ucraineană că forțele armate ucrainene nu au permis trupelor rusești să străpungă liniile de front.

„Orașul nu se află sub controlul Federației Ruse. În prezent se duc lupte aprige”, a declarat el. „Există o situație complicată acolo”.

De asemenea, el a declarat că comandamentul militar „lucrează acum la modul de a stabiliza situația cu un impact maxim pentru inamic și pierderi minime pentru Ucraina”.

Grupul de mercenari ruși Wagner a declarat că a preluat controlul asupra orașului Soledar, un oraș de extracție a sării din apropierea orașului Bahmut, unde luptele au fost, de asemenea, acerbe, în timp ce Rusia încearcă să captureze întreaga regiune Donbas din estul Ucrainei.

„Intensitatea bătăliilor de lângă Bakhmut poate fi comparată cu cea a celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Cerevatîi.

Reuters nu a putut verifica în mod independent situația de pe teren în Soledar.

Kremlinul nu se grăbește să declare victoria în Soledar

Cerevatîi a declarat că ocupanții ruși au încă multe arme din epoca sovietică și folosesc vehicule blindate din epoca sovietică cu unele elemente modernizate.

”Partenerii noștri ne furnizează arme mai moderne”, a spus el, adăugând că armele occidentale sunt mai precise și oferă Ucrainei un avantaj.

„Nu trebuie să ne grăbim. Să așteptăm declarațiile oficiale”” a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, afirmând totodată că există un „impuls în avansările” forțelor ruse și lăudând „eroismul fantastic” al soldaților.

Apoi, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat că luptele între forţele armate ucrainene şi cele ruse continuă la Soledar, la câteva ore după ce liderul grupului de mercenari Wagner anunţase că a preluat controlul asupra acestui oraş din estul Ucrainei.

”Unităţi aeropurtate ruse au blocat părţile dinspre nord şi sud ale Soledar. Forţele aerospaţiale ruse lovesc bastioane inamice. Forţele de asalt se bat în oraş”, a indicat Ministerul Apărării rus într-un comunicat, în timp ce trupele Kremlinului încearcă de mai multe săptămâni să cucerească acest mic oraş din regiunea Doneţk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *