CSI / RusiaRăzboiUcraina

Oficial ucrainean: Rusia a trecut la tactica siriană a „pământului pârjolit” în Bahmut

Comandantul forțelor terestre ucrainene a acuzat trupele rusești că au trecut la tactica siriană a „pământului pârjolit” în orașul Bahmut, în estul țării, în comentarii citate de Centrul militar media al Ucrainei și de Reuters, scrie BBC.

„Inamicul a trecut la așa-numita tactică a pământului pârjolit din Siria. Distruge clădiri și poziții cu lovituri aeriene și focuri de artilerie”, a declarat generalul-colonel Oleksandr Sirskii. „Situația este dificilă, dar controlabilă”.

De asemenea, el a mai afirmat că rușii aduc forțe speciale și unități de asalt aeropurtate pentru a le ajuta în atacul asupra orașului, deoarece membrii grupului militar rus Wagner sunt „epuizați”. Asaltul Rusiei asupra Bahmut, un mic oraș din regiunea Donețk, a fost în centrul celei mai mari bătălii din cadrul invaziei la scară largă lansată de Moscova în februarie 2022, potrivit Reuters.

Menționăm că tactica pământului pârjolit este o acțiune militară care are ca scop distrugerea oricăror obiecte importante din teritoriu, astfel încât acestea să nu ajungă la inamic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *