Internațional

Oficiali americani: Încă un ministru a dispărut în China. „Este anchetat de autoritățile de la Beijing”

Guvernul american consideră că ministrul chinez al Apărării, Li Shangfu, este anchetat de autoritățile de la Beijing și a fost demis din funcție, scrie cotidianul britanic Financial Times, citând trei oficiali americani, potrivit G4media.

Această informație apare la câteva ore după ce ambasadorul american în Japonia, Rahm Emanuel, a declarat pe rețelele de socializare că ministrul „nu a mai fost văzut sau auzit de trei săptămâni”.

Menționăm că Li Shangfu vizitase Rusia și Belarus la mijlocul lunii august.

Suspiciunile americane cu privire la înlăturarea sa din funcție vin la două luni după o remaniere la conducerea unității Armatei Populare de Eliberare responsabilă cu rachetele strategice, inclusiv cele nucleare.

În luna iulie, China a anunțat o nouă conducere a unității, fără a justifica schimbarea, în timp ce mass-media a raportat o anchetă de corupție care îl implica pe fostul său șef, care nu a mai fost văzut în public de săptămâni întregi.

De asemenea, în luna iulie, Beijingul a oficializat înlocuirea lui Qin Gang din funcția de ministru de externe, din nou fără a oferi nicio explicație, după ce acesta dispăruse de pe scena publică timp de o lună. El a fost înlocuit de predecesorul său Wang Yi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *