Actualitate

Oficiali americani neagă îngheţarea fondurilor pentru refugiaţii palestinieni

La doar câteva zile după ce preşedintele Donald Trump ameninţa că va retrage fondurile viitoare de ajutorare a palestinienilor, Axios scria că finanţarea a fost suspendată până când guvernul Statelor Unite va finaliza revizuirea ajutorului acordat Autorităţii Palestiniene.

Suma, care reprezintă o treime din donaţia anuală a SUA către ONU pentru ajutoare trebuia să fie livrată până la 1 ianuarie, sublinia Axios, citând trei diplomaţi occidentali.

Un oficial al Departamentului de Stat a declarat pentru Reuters sub anonimat că „această poveste este foarte înşelătoare. Doar pentru că se aşteptau la bani pe întâi ianuarie şi nu i-au primit, nu înseamnă că finanţarea a fost suspendată sau anulată. Deliberările sunt în desfăşurare şi avem timp până la jumătatea lunii ianuarie să luăm o decizie finală”.

Trump a declarat marţi că va reţine din banii destinaţi palestinienilor, acuzându-i că „nu mai sunt dispuşi să vorbească despre pace” cu Israelul.

„Plătim SUTE DE MILIOANE DE DOLARI pe an şi nu primim apreciere sau respect. Nici nu vor să negocieze un tratat de pace pe termen lung cu Israel…cu palestinienii care nu mai sunt dispuşi să vorbească despre pace, de ce ar trebui să mai facem pe viitor astfel de plăţi masive?”, a scris preşedintele SUA pe Twitter.

În prezent, Statele Unite sunt cei mai mari donatori ai ONU, contribuind în 2016 cu aproape 370 de milioane de dolari, potrivit UNRWA.

Sursa: Adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *