Actualitate

OFICIALI de rang înalt și ARTIȘTI cunoscuți vor juca fotbal în scop caritabil

Şeful Cabinetului de miniştri va intra duminică în rol de căpitan şi atacant al echipei Guvernului, într-un meci de fotbal de caritate, ca să adune bani pentru un copil, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.  

Victoraş are 6 ani şi suferă de epidermoliză buloasă, o maladie genetică rară, cunoscută şi ca „boala fluturelui”. La numai trei ani lui Victoraş i s-au lipit şi îndoit degetele de la mîini. Acum micuţul nu se poate îmbrăca şi dezbrăca singur, nu poate ţine în mînă lingura sau un pahar cu apă. Cel mai greu însă îi este în societate, unde se simte discriminat din cauza bolii.

Victoraş are şanse să învingă maladia, dar pentru asta are nevoie de operaţie. O clinică din Germania s-a oferit să facă intervenţia chirurgicală, care costă 60.000 euro, sumă prea mare pentru părinţii tineri ai lui Victoraş.

Echipa Guvernului, în frunte cu Premierul Iurie Leancă, a decis să adune banii în cadrul unei acţiuni de caritate ce va avea loc la 22 septembrie pe stradionul Zimbru din capitală, cu începere de la ora 15:00.

Este în premieră pentru ţara noastră cînd se va juca un meci de fotbal în scop caritabil cu participarea membrilor Guvernului. Pe teren vor ieşi două echipe: una formată din membri ai Executivului şi alta din artişti cunoscuţi.

„Unele vise par imposibile, dar atunci cînd se adună mai mulţi şi împreună contribuie, ele devin realitate. Visul lui Victoraş este să fie sănătos”, spune Premierul Iurie Leancă, într-un spot în care îndeamnă oamenii să vină la meci.

După prima repriză va urma un concert, o tombolă cu premii, iar pe final – o licitaţie a tricoului ce va fi purtat de Premier.

Biletele de intrare la meci costă 30 de lei şi sînt puse în vînzare la casele stadionului Zimbru.

Campania „Victoraş are nevoie de mîini” este organizată de Fundaţia „Ajută un om”.

TIMPUL.MD via MOLPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *