Ultima oră

Oficiali din Parteneriatul consolidat în Europa de Nord îndeamnă R. Moldova să adopte “legea antidiscriminare”

Asistentul-adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Dan Russell, a menţionat, în cadrul conferinţei, că adoptarea acestei legi va duce la modernizarea Republicii Moldova. "Noi înţelegem că adoptarea acestei legi este o chestiune dificilă pentru societate. A fost complicat şi în cazul SUA. Noi însă am ales să muncim la formarea unei societăţi moderne şi tolerante", a opinat oficialul.

Şi ceilalţi oficiali prezenţi la conferinţă au ţinut să spună că, indiferent dacă le place sau nu, toate statele europene aplică nişte standarde în ceea ce ţine de drepturile omului. Totodată, ei au salutat eforturile autorităţilor moldovene pentru avansarea rapidă în realizarea angajamentelor luate faţă de UE.

Reuniunea Parteneriatului Consolidat în Europa de Nord (E-PINE) se desfăşoară la Chişinău în perioada 2-3 aprilie. Reuniunile acestei iniţiative regionale se desfăşoară de două ori pe an, în capitala uneia dintre ţările membre. În anul 2012, preşedinţia E-PINE este deţinută de Lituania, care a lansat, în premieră, iniţiativa de a organiza reuniunea în afara acestui format, Republica Moldova fiind selectată ca loc de organizare a forului, dar şi ca subiect principal de discuţii de pe agenda reuniunii, notează MOLDPRES. 

Via Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *