Actualitate

Oficialii anunță că 465 de şoferi şi administratori ai microbuzelor de linie au fost sanționați, iar 30 de șoferi au fost dați afară

"Constatăm, cu regret, că nu avem o îmbunătăţire semnificativă în ceea ce priveşte conlucrarea cu şoferii, nu vedem o disciplină mai bună în acest domeniu. În rezultat vom avea o atitudine mai drastică şi vom veni cu îmbunătăţiri", a declarat şeful-adjunct de la Direcţia Transport şi Căi de Comunicaţie Chişinău, Vitalie Butucel.

Cele mai frecvente abateri ale şoferilor de microbuze sunt transportarea numărului de călători peste limita admisă, traversarea la culoarea roşie a semaforului, staţionarea pe trecerile de pietoni, viteza excesivă sau lipsa centurii de siguranţă.

În luna aprilie a a acestui an, 30 de microbuze au fost scoase de pe linie, din cauză că nu întruneau condiţiile tehnice pentru transportarea călătorilor. În prezent, pe străzile din Capitală circulă peste 1 700 de microbuze de linie.

Reamintim că în seara de 2 iulie, un microbuz de pe ruta 155 s-a tamponat cu un BMW, iar în urma ciocnirii acesta, având 13 pasageri la bord, s-a răsturnat. Toți pasagerii au ajuns pe patul de spital, iar un copil de doar 4 ani este în comă.

sursa: publika.md, timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *