Politică

Oficialii de la Bruxelles cer să fie soluționată criza de la Chișinău

Într-o declarație în finalul reuniunii miniștrilor de externe ai UE, Mogherini a recunoscut că în ceea ce privește situația din Republica Moldova sunt motive de ‘îngrijorare’.

Bruxellesul este pregătit întotdeauna să ajute Chișinăul, dar soluția ieșirii din criză se află în mâinile politicienilor moldoveni, a subliniat șefa diplomației europene, exprimându-și speranța în găsirea cât mai rapid a unei rezolvări la criza care se prelungește.

‘Scopul nostru este să ajutăm Republica Moldova, așa cum am făcut-o deja prin liberalizarea vizelor, care a fost o mare realizare pentru locuitorii republicii’, a afirmat oficialul UE, adăugând că Republica Moldova trebuie acum ‘să găsească stabilitate în interesul propriei prosperități’, a punctat Mogherini.

Republica Moldova se confruntă cu o gravă criză politică după ce guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț a fost demis la 29 octombrie printr-o moțiune de cenzură de către opoziția de stânga prorusă. În prezent, Moldova are un prim-ministru interimar, iar negocierile pentru formarea unui cabinet de miniştri bat pasul pe loc, iar partidele politice nu ajung la un consens.

sursa: infomoldova.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *