Politică

Oficialii de la București reacționează la demiterea Guvernului Streleț

”Republica Moldova traversează în prezent o perioadă dificilă, dar acest lucru nu trebuie să împiedice parcursul european al ţării. Este esențial ca forțele politice să acționeze cu maturitate și responsabilitate pentru formarea grabnică a unui guvern stabil, care să continue eforturile de reformă şi de consolidare a instituțiilor statului de drept. România îşi reafirmă determinarea de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin în acest sens”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp după votul din Parlamentul de la Chișinău, Ministerul român de Externe a publicat pe site un comunicat:

„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de votul exprimat astăzi, 29 octombrie 2015, în Parlamentul Republicii Moldova, privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

MAE consideră că, în contextul complex din vecinătatea estică, stabilitatea Republicii Moldova trebuie sa fie prima prioritate după care să se ghideze în acest moment acțiunea tuturor forțelor politice responsabile. În egală măsură, în acest context, trebuie să prevaleze mandatul proeuropean încredințat de cetățeni la alegerile legislative din noiembrie 2014, reconfirmat la alegerile locale din iunie 2015.

Pe această bază, Ministerul Afacerilor Externe exprimă așteptarea formării cât mai rapide a unui guvern capabil să pună în aplicare, în mod coerent și consecvent, un program construit pe asigurarea stabilității Republicii Moldova, remedierea dificultăților socio-economice curente și avansarea pe traseul european, în interesul cetățenilor Republicii Moldova.

Stabilitatea și continuitatea sunt condiții esențiale pentru parcurgerea proceselor necesare de reformă și avansarea proiectelor complexe de cooperare și de asistență derulate de România în beneficiul Republicii Moldova și al cetățenilor acesteia”.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *