CSI / Rusia

Oficialii de la Moscova și Kiev au convenit asupra regimului de revenire în țară a autocamioanelor

Acest regim va fi valabil până în 25 februarie. Anterior, Ucraina a suspendat tranzitul de camioane din Rusia. La Kiev decizia a fost numită o replică la decizia Rusiei de a interzice anterior, circulația camioanelor ucrainene.

Conflictul a început după ce activiști ucraineni au blocat trecerea camioanelor rusești pe teritoriul lor. Decizia a fost luată în cadrul unei reuniuni de Guvern luni, 15 februarie, anunță serviciul de presă al Cabinetului de miniștri.

Raportul Cabinetului menționează că Rusia prin încălcarea „regulelor și procedurilor Organizației Mondiale a Comerțului și a acordului bilateral interguvernamental privind transportul rutier" a oprit circulația camioanelor ucrainene pe teritoriul său

„Până vom primi explicații din partea Rusiei, iar autoritățile vor decide să abordeze această problemă, Ucraina suspendă tranzitul pe teritoriul său a camioanelor înregistrate în Rusia", au declarat oficialii din Guvern.

Potrivit surselor Timpul, restricțiile nu vor fi aplicate în cazul camioanelor moldovenești ce se deplaseaza din Rusia spre R. Moldova, sau invers, traversând teritoriul Ucrainei.

Kremlinul reacționează la interdicția camioanelor și menționează că Moscova nu exclude să aplice noi sancțiuni dacă nu va fi reluat tranzitul TIR-urilor rusești pe teritoriul Ucrainei. „Desigur, acest lucru este absolut scandalos, atunci când, în complicitate cu autoritățile din Ucraina, haosul se răsfrânge asupra transportatorilor noștri. Acest lucru, desigur, este inacceptabil ", a declarat secretarul de presă al președintelui Putin, Dmitri Peskov.

Ministerul rus al Transporturilor a interzis circulaţia camioanelor ucrainene în Rusia, ca răspuns la blocada TIR-urilor impusă de activişti civili ucraineni din vestul ţării vecine.

sursa: timpul.md/europalibera.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *