Externe

Oficialii din Ucraina reacționează la planul rușilor privind Transnistria: „Nu are rost să așteptăm să atace de acolo, să „rezolvăm” această problemă împreună cu Moldova”

Oficialii din Ucraina au început să reacționeze la planurile publice a generalilor ruși de a ocupa tot sudul Ucrainei și de a ajunge până în Transnistria.

Deputatul Radei din Ucraina, Alexei Goncearenko a punctat următoarele:

  1. Totul se va decide în bătălia pentru Donbass. Înfrângerea Rusiei va pune capăt tuturor acestor prostii despre controlul asupra sudului Ucrainei .
  2. Problema Transnistriei este acum pusă oficial. Nu are rost să așteptăm să atace de acolo, are sens să rezolvăm această problemă împreună cu Moldova și să încheiem lucrul început, „asuprind populația de limbă rusă până la capăt”.
  3. G…ndonii se pregătesc pentru un război lung și dificil. Dar repet încă o dată: totul se va decide în bătălia pentru Donbass.
  4. Avem nevoie de multe arme chiar acum.

Să nu ne relaxăm! Continuăm să luptăm! Inamicul este slab! Nici un pas înapoi!

Fake news rusesc despre limitarea drepturilor rușilor în reginea transnistreană

Șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andriy Yermak, a reacționat și el planurile rusești

„Ei cred că pot captura Donbasul și sudul Ucrainei, bazându-se pe presiunea economică a statului nostru”, a scris Yermak. “Avem propriile noastre scenarii pentru protejarea Ucrainei și eu Vreau să vă reamintesc că multe dintre planurile Kremlinului au fost deja distruse de munca armatei și a poporului nostru. Acesta este un război pentru libertate și vom câștiga.”

Rușii recunosc că vor să ajunge în Transnistria

Rustam Minnekaev a spus astăzi că obiectivele Rusiei în cea de-a doua fază a invaziei, care „a început cu doar două zile în urmă”, sunt să pună mâna pe regiunile Donețk și Lugansk, precum și pe sudul Ucrainei, pentru a obține un coridor terestru către Crimeea. El a mai spus că capturarea sudului Ucrainei va permite rușilor să aibă acces în Transnistria, regiune separatistă din Republica Moldova, pe care Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a recunoscut-o oficial ca teritoriu ocupat de Federația Rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *