CSI / Rusia

Oficialii ruși cu acces la ‘secretele de stat’ vor avea interdicție la conturi în străinătate

Putin dispusese să fie elaborată o listă cu funcționari cărora nu li se va permite să păstreze banii în bănci străine.

Citând declarația făcută de Peskov, ziarul economic Kommersant scrie marți că această interdicție îi va afecta nu doar pe înalții demnitari, ci și pe responsabili de rang inferior.

‘Oficialii guvernamentali au, de regulă, acces la informații de importanță deosebită. Totuși, există funcționari care nu sunt în poziții de top, dar care au de asemenea acces la astfel de date’, scrie ziarul financiar rus, făcând referire la declarația lui Peskov.

Încă la începutul lunii mai 2013, președintele rus Vladimir Putin semnase o lege care interzice înalților responsabili și funcționarilor publici să dețină conturi în străinătate și titluri de valoare în afara țării. Interdicția îi vizează inclusiv pe adjuncții procurorului general, pe membrii Consiliului de administrație al Băncii Centrale a Rusiei, oficiali regionali, precum și pe cei care dețin funcții în companiile de stat, fonduri și alte organizații create prin lege federală (când sunt numiți sau retrași din funcție de către președinte, guvern sau Parchet).

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *