CSI / Rusia

Oficialii ruși sunt nemulțumiți de acțiunile lui Putin. Prin coridoarele Kremlinului se discută cine i-ar putea lua locul

Oficialii ruși devin din în ce în ce mai nemulțumiți de acțiunile lui Vladimir Putin și nu exclud că în curând acesta va trebui să plece de la putere, transmite Meduza, cu referire la surse din cadrul Kremlinului. Chiar pe coridoare se discută și candidaturile potențiale care i-ar putea lua locul.

Printre ei se regăsesc ex-președintele rus Dmitri Medvedev, primarul de Moscova Serghei Sobeanin și locțiitorul șefului administrației prezidențiale ruse – Serghei Kirienko. Astfel, ultimul pare să fie favorit al actualului lider de la Kremlin și ar fi intensificat relațiile cu acesta în ultima perioadă. Sursele anonime care au discutat cu jurnaliștii ruși de opoziție, însă, afirmă că nu va exista un complot sau o răsturnare a puterii.

În același timp, structurile de forță consideră că dacă a fost demarată invazia în Ucraina, Rusia nu o poate încheia fără victorie. Mai mult, unii oficiali militari chiar ar vrea să se desfășoare mobilizare, deși Kremlinul deocamdată exclude asemenea acțiuni, cel puțin la nivel oficial.

Anterior, în spațiul public au apărut informații precum că dacă Vladimir Putin nu își va mai putea exercita funcția, fotoliul lui va fi ocupat în mod legal de către premierul Mihail Mișustin. De asemenea, se mai examina faptul că Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate a Rusiei și unul dintre cei care i-ar fi sugerat președintelui rus că războiul ar putea avea succes.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *