Externe

Oficialii serviciilor de informații: Războiul din Ucraina a ajuns într-un moment crucial care ar putea determina rezultatul pe termen lung

Armata ucraineană consumă muniția din epoca sovietică care se potrivește sistemelor mai vechi, în timp ce țara vecină imploră Occidentul să trimită mai mult armament greu, iar Rusia acumulează un avantaj semnificativ în jurul a două orașe de importanță strategică din estul Ucrainei, relatează CNN.

Oficialii occidentali din domeniul informațiilor și al armatei consideră că războiul Rusiei din Ucraina se află într-o etapă critică care ar putea determina rezultatul pe termen lung al conflictului, potrivit mai multor surse familiare cu serviciile de informații americane și occidentale.

De asemenea, acest moment crucial ar putea forța o decizie dificilă pentru guvernele occidentale, care până acum au oferit sprijin Ucrainei cu un cost în continuă creștere pentru propriile economii și pentru stocurile naționale de arme.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, este pregătit să conducă un grup de lucru format din aproape 50 de țări pentru a discuta despre criză miercuri, când SUA se așteaptă la mai multe anunțuri privind pachete de arme și echipamente pentru Ucraina, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

Oficialii ucraineni și-au exprimat frustrarea că aceste muniții vitale par ajung spre Kiev în mod fragmentat, și au ridicat temeri că angajamentul occidental s-ar putea să se atenueze într-un moment decisiv.

„Cred că sunteți pe cale să ajungeți la punctul în care o parte sau alta va avea succes. Fie rușii vor ajunge la Sloviansk și Kramatorsk, fie ucrainenii îi vor opri aici. Iar dacă ucrainenii vor reuși să țină linia aici, în fața acestui număr de forțe, asta va conta”, a declarat un înalt oficial NATO.

Sursa: G4media

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *