Actualitate

Ofiţerii ruşi au intrat pe furiş în Republica Moldova din cauza protestului unionist

Organizatorii manifestaţiei au declarat că cei cinci colonei au fost însoţiţi fiecare separat de câte doi poliţişti până la maşinile cu numere transnistrene care îi aşteptau în faţa Aeroportului.

„La un moment dat noi am pus pancarta în faţa unei maşini negre cu numere transnistrene, în jurul căreia erau cei mai mulţi poliţişti. I-au scos pe rând…. mai întâi au ieşit doi, apoi încă trei”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele ODIP.

Vom aminti că zeci de tineri au mers la aeroport să-i întâmpine pe ofiţerii ruşi. Aceştia au întins mai multe pancarte, pe una dintre care scria "Armata rusă, afară!". Activista Corina Bezer ne-a spus că drumul până la Aeroport este plin de poliţişti.

Din grupul ofiţerilor ruşi trebuia să facă parte şi comandantul adjunct al Forţelor Terestre în cadrul armatei ruse, Generalul Alexandr Lenţov, cel care a condus operaţiunile militare în Donbas, însă acesta va fi înlocuit cu altcineva pe ultima sută de metri.

O schimbare de macaz pe ultima sută de metri nu ne face să credem decât că subiectul a fost discutat intens pe canale diplomatice. Or venirea acestui general în Republica Moldova urma să fie replica Moscovei la recenta vizita la Chişinău a generalului NATO, Philip Breedlove.

Motivul oficial pentru care vine grupul militar rus în Republica Moldova, rămâne controlul contingentului rus al Forțelor de Menținere a Păcii din Zona de Securitate.

Sursa: Deschide.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *