CSI / Rusia

Ofițerul care transmite ca un robot ”victoriile” rușilor în Ucraina a dispărut fără urmă. Igor Konașenkov a ajuns celebru pe internet

Secretarul de presă al Ministerului Apărării al Federației Ruse, devenit celebru pe internet, Igor Konașenkov, cel care citește mecanic rapoartele privind războiul cu Ucraina, a dispărut și nu a mai apărut de 5 zile.

Presa rusă a atras atenția asupra dispariției bruște. Ultimul videoclip cu Konașenkov a fost postat pe canalul telegram al Ministerului rus al Apărării pe 1 septembrie. De atunci, departamentul a publicat rapoarte despre mersul războiului doar în format text, scrie Ziare.com.

Unde este Konașenkov nu este clar. În cele 92 de zile de la 1 iunie până la 1 septembrie, pe canalul Ministerului Apărării au fost publicate videoclipuri timp de 70 de zile.

Konașenkov și-a înregistrat videoclipul chiar și pe 24 iunie, în apogeul revoltei Wagner.

Agențiile de presă amintesc că Konașenkov este principalul comunicator al Ministerului rus al Apărării.

În timpul invaziei Ucrainei, el a devenit unul dintre principalele ținte ale ironiilor pe rețelele de socializare, publicând în mod regulat informații nesigure despre „marile victorii ale armatei ruse”.

Prin Konașenkov, Ministerul rus al Apărării raportează „victorii” pline de falsuri aritmetice și geografice. Cifrele declarate au fost infirmate în mod repetat de realitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *