Internațional

Olanda: 31 de luni de închisoare pentru tentativă de a se alătura jihadiștilor

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost reținut prima dată în 2014, apoi în 2015, în timp ce încerca să treacă din Turcia în Siria.

Un tribunal din Haga l-a condamnat la 31 de luni de închisoare, dintre care 12 cu suspendare, pentru "tentativă de a se alătura unei organizații teroriste implicate în crime, asasinate și acte de incendiere".

Condamnarea vizează "să trimită un mesaj destinat să îi descurajeze pe toți cei care pot avea proiecte similare", a explicat tribunalul în decizia sa.

Cel puțin 280 de cetățeni olandezi, dintre care o treime femei, au părăsit Olanda pentru a se alătura combatanților în Siria și în Irak, potrivit serviciilor olandeze de luptă împotriva terorismului (NCTV). Vreo 45 au revenit în Olanda, iar alți 45 și-au pierdut viața: 190 se mai află încă la fața locului.

Săptămâna trecută, Parchetul olandez a făcut cunoscută intenția sa de a-i acționa în justiție și judeca în contumacie pe olandezii care se află în Siria și în Irak pentru a face parte din rândul organizațiilor jihadiste cum este gruparea Stat Islamic. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *