ExterneUE / Nato

Olanda închide în octombrie cel mai mare câmp de gaze din Europa

Olanda va opri producția la cel mai mare zăcământ de gaze din Europa în octombrie, după ce zona înconjurătoare a fost afectată de ani de zile de cutremure din ce în ce mai puternice, a declarat vineri, 23 iunie, un ministru, citat de agenția AFP.

„Închidem cu adevărat robinetul” la masivul câmp Groningen din nordul țării, a declarat ministrul adjunct al minelor, Hans Vijlbrief, potrivit agenției olandeze de presă ANP.

Shell Olanda şi ExxonMobil deţin o participaţie egală în NAM, compania care se ocupă de extragerea gazelor din Groningen de la începutul anilor 1960.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Olandezii sunt cei mai perversi europeni, mai periculosi si decat italienii. De ce inchid ei campurile de gaze ? Pt ca ei ai mare parte din teritoriul lor sub nivelul marii si ghici ce fac micile cutremure, influenteaza echilibrul facut artificial de olandezi. Apoi ei au nevoie de terenuri pt noi constructii. De ce sa nu cumpere gaze ieftine de la alti prosti, ca tot se descoperira in Marea Neagra la romani sau la turci… Olandezii au fost si raman smecherii Europei, nu ii intereseaza decat profitul cu orice pret.

  2. Nu am mentionat: la olandezi e vorba de gaze de sist, obtinute prin cracare, ceeea ce genereaza mici cutremure. In Marea Neagra sau in Arabia, sau in Rusia sunt pungi de gaze aflate sub presiune si nu genereaza cutremure nici mici, nici de nici un fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *