Moldova

Olanda va aloca o sumă suplimentară de 8 milioane de euro pentru sprijinul militar acordat Georgiei, Moldovei și Bosniei

Olanda va investi încă 8 milioane de euro într-un fond NATO pentru dezvoltarea capacităților militare în Georgia, Moldova și Bosnia și Herțegovina.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul de externe Vopke Hoekstra în marja summitului NATO.

Cele 8 milioane de euro alocate pentru fondul DCB (Defence and Related Security Capabilities Development Initiative) vor fi folosite pentru sisteme antidronă, creșterea protecției depozitelor de muniții și rezistența la atacuri cibernetice.


Vopke Hoekstra a declarat că, în actuala perioadă de instabilitate, este crucială consolidarea cooperării aliaților NATO cu statele est-europene, în timp ce Rusia încearcă să intervină în afacerile interne ale Georgiei, Moldovei și Bosniei și Herțegovinei.

Înainte de aceasta, Olanda a promis să trimită încă 150 de militari în Bosnia cu misiunea EUFOR Althea.

Fondul NATO pentru Inițiativa de consolidare a capacităților de apărare și a capacităților de securitate conexe (DCB) urmărește să contribuie la dezvoltarea capacităților militare ale partenerilor Alianței fără a furniza direct arme. Georgia și Moldova au primit anterior sprijin în cadrul acestei inițiative.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *