Actualitate

Oleg Efrim s-a întâlnit cu o delegație de senatori români

Conducerea Ministerului Justiției a fost asigurată, cu această ocazie, de tot sprijinul instituțional și politic pe care partea română este dispusă plenar să o acorde autorităților Republicii Moldova pe parcursul său european. Funcționarea justiției este un criteriu prioritar pentru admiterea în Uniunea Europeană, a menționat Titus Corlățean amintind de experiența României, pe care senatorii de la București s-au arătat disponibili să o pună oricând la dispoziția legislatorilor moldoveni. De asemenea, șeful delegației române a salutat, în numele Parlamentului de la București, alegerea unui nou președinte al Republicii Moldova, exprimându-și certitudinea că astfel Republica Moldova va reuși să accelereze pe calea reformelor necesare pentru integrarea în Uniunea Europeană.

La rândul său, Oleg Efrim le-a mulțumit oaspeților pentru sprijinul pe care România l-a oferit constant Republicii Moldova pe această direcție, subliniind că multe dintre reușitele țării noastre se datorează tocmai acestui sprijin. El a adăugat că un cadru instituționalizat de colaborare între ministerele Justiției de la Chișinău și București există deja de doi ani, iar Planul comun de acțiuni pentru anul 2012 a fost coordonat cu ocazia recentei ședințe comune de la Iași a Guvernelor României și Republicii Moldova.

Tot în cadrul acestei întâlniri, viceministrul Justiției, Vladimir Grosu, a fost invitat de Titus Corlățean la București, pentru a participa la o conferință internațională ce vizează respectul față de lege, în sensul apărării drepturilor omului.
20 februarie 2012 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *