Ultima oră

Oleg Efrim visează că PLDM va lua 60 la sută în alegeri și asta îl va reabilita pe Vlad Filat

 Ministrul Justiției a preferat însă să evite să explice care sunt motivele pentru care CEDO a declarat inadmisibilă plângerea lui Filat, preferând să facă anumite supoziții legate de ce se va întâmpla în continuare cu cariera politică a liderului liberal-democrat.

„Acest anunț al CEDO a fost interpretat și nu poate fi vorba că s-a dat dreptate deciziei CC. Ce se întâmplă dacă PLDM cu Vlad Filat în frunte acumulează la alegeri 40-60% din voturi? Acea hotărâre, care în opinia mea e lipsită de logică, nu poate să se întindă pentru toată viața. CC nu poate stabili pedepse. Vlad Filat a avut de suferit de pe urma deciziei politice luată de două partide. De ce Filat să suporte consecințele, iar eu sau Iurie Leancă să fim ok? Aici e lipsa de logică”, a declarat Efrim în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la Unimedia.

Cu toate acestea, ministrul Justiției, Oleg Efrim, nu a explicat de ce nu demisionează din funcție dacă se simte solidar cu Vlad Filat și de ce a rămas în funcție când acesta a fost demis, în urmă cu mai bine de un an.

Deși președintele Curții Constituționale a anunțat chiar astăzi, într-un interviu pentru Europa Liberă, că nu poate exista o interpretare a deciziei CC și nici o altă decizie în acest sens, Oleg Efrim a declarat că aștepta o interpretare a deciziei pentru care Filat s-a adresat la CEDO, considerând că ar fi fost lipsit în mod incorect de posibilitatea de a mai fi prim-ministru.‎

Reamintim că presa a scris că Oleg Efrim este cel care l-a consultat pe Vlad Filat în depunerea la CEDO a plângerii "Filat și PLDM împotriva Moldovei", plângere declarată inadmisibilă de către instanța europeană.
 
Sursa: hotnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *