Actualitate

Oleg Teterea, cumătru, unul dintre cei mai apropiați și devotați prieteni al lui Dodon, și-a dat demisia

În această dimineață, șeful „Moldovagaz” Vadim Ceban a anunțat că întreprinderea Chișinău-Gaz are un nou director. Saca îl va înlocui în funcție pe Oleg Teterea.

Teterea este coleg de facultate, cumătru, dar și unul dintre cei mai apropiați și devotați prieteni ai lui Igor Dodon, fiind numit în funcție surprinzător în 2019 după mai puțin un an de mandat, transmite Replicamediam.md.

Deocamdată, motivele pentru care a demisionat Teterea nu se cunosc.

„Domnul Teterea și-a depus demisia la dorință proprie”, a confirmat plecarea din funcție, Alexandr Barbov, comunicatorul întrerprinderii Moldovagaz.

Oleg Teterea este cunoscut drept unul dintre cei mai apropiați oameni ai fostului președinte de țară Igor Dodon, dar de asemenea acesta are legături strânse de afaceri cu deputații socialiști Corneliu Furculiță și Alla Darovanaia.

Astfel, potrivit unei anchete a Ziarului de Gardă, Oleg Teterea a fost unul dintre proprietarii firmei „Hunter Elit Club”. Aceasta a reușit să arendeze, în iunie 2008, pe când Igor Dodon, cunoscut pasionat de vânătoare, era ministru al Economiei, şi la doar trei luni de la fondare, 168,7 ha de pădure în Călăraşi, Ocolul Silvic Bravicea, cu taxe anuale de doar 315 lei pentru un hectar. În 2013, CSJ a dispus, definitiv, rezilierea contractului de arendă dintre „Moldsilva” şi SRL „Hunter Elit Club””, se arată în investigația ZdG.

Teterea a fost și acționar la Fabrica de Conserve din Călărași când președinte al Consiliului de Administrație a acesteia era socialistul Corneliu Furculiță. De asemenea, acesta a fost partener de afaceri într-o companie cu soțul deputatei Alla Darovanaia, care îi este cumnată, fiind sora soției sale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *