Economie

Oleg Voronin, numit consilier la primăria Moscovei

 „Nu cunosc motivele pentru care Lujkov l-a angajat pe Oleg Voronin”, a afirmat Constantin Zatulin, preşedintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri în CSI. „Probabil că acesta este interesat de anumite afaceri în Moscova sau poate însuşi Lujkov vrea să dinamizeze activitatea sa în R.Moldova”. Pe de altă parte, Zatulin nu exclude faptul că decizia primăriei moscovite poate fi o formă de susţinere a lui Vladimir Voronin, care ar putea fi candidatul comuniştilor la viitoarele alegeri prezidenţiale.

Comentând numirea lui Oleg Voronin în funcţie de consilier economic la primăria Moscovei, politicianul Boris Nemţov a spus: „ Bunăstarea este o chestiune relativă. E uşor să dezvolţi economia având acces la gaz, petrol, fier, cărbune, lemn etc. Dar altceva e să construieşti într-o ţară săracă de trei milioane de locuitori un port, o cale ferată sau să salvezi de la pierzanie întreprinderi. Oare mulţi oameni de afaceri pot să se laude cu astfel de performanţe? Nu cred. Dar iată că Oleg Voronin are tot dreptul s-o facă.”

Ţinem să menţionăm că astăzi Iuri Lujkov, din coincidenţă sau nu, fiind şi preşedinte al reprezentanţei moscovite „Edinaia Rossia” a propus boicotarea produselor moldoveneşti în semn de protest faţă de decretul lui Mihai Ghimpu de a institui Ziua Ocupaţiei Sovietice. Potrivit agenţiei RIA Novosti, primarul Moscovei a cerut ca autorităţile de la Chişinău să anuleze acest decret şi să-şi ceară scuze faţă de cetăţenii moldoveni şi ruşi.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *