Actualitate

Oleg Voronin, vnzatorul de “creioane” pentru taracani, se va prezenta la CCCEC

Oleg Voronin a fost citat repetat pentru luni, 22 februarie, ora 11.00, la Centrul Anticoruptie. Fiul ex-presedintelui RM urmeaza sa dea explicatii pe marginea tranzactiilor in proportii deosibit de mari, efectuate in ultimii doi ani cu cardul bancar peste hotare. Oleg Voronin fusese citat pentru miercurea trecuta, dar n-a venit, motivand ca este in Austria.

CCCEC a anuntat ca de data aceasta a primit avizul despre semnarea citatiei de catre O. Voronin. Si Vladimir Voronin a dat asigurari ca feciorul sau se va prezenta in fata anchetatorilor, dar a apreciat citarea acestuia drept „o razbunare” a noii guvernari, cu scop electoral. „Ei doresc foarte mult sa ma cheme pe mine, dar nu pot, de aceea se razbuna pe membrii familiei… Lor le trebuie ceva inainte de alegerile anticipate ca sa arate ca familia Voronin s-a ocupat cu nu stiu ce”, a comentat V. Voronin.

Centrul Anticoruptie investigheaza din ce surse si-a alimentat Oleg Voronin cardul personal, cu care a platit in 2008-2009 marfuri si servicii in valoare de 67 milioane de lei, in afara granitelor RM, avand in vedere ca la fisc a declarat venituri de 4 milioane de lei. CCCEC s-a autosesizat in urma unor materiale de investigatie publicate de TIMPUL in decembrie 2009.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *