Politică

OLIGARHII lui Putin, coproprietari în KALAȘNIKOV Corp.

Russian Tehnologies sau Rostec, ce aparţine statului, a acceptat să privatizeze 49% din producţia Kalaşnikov Corporation, cunoscută în întreaga lume pentru fabricarea şi exporturile de arme de asalt cu acelaşi nume.

Tranzacţia a beneficiat de binecuvântarea preşedintelui Vladimir Putin, arată Kommersant citând o sursă din industria apărării. Uzina de arme Izhmash, fabricantul legendarei mitraliere Kalaşnikov, a fost rebotezată în august Kalaşnikov Corporation şi urmează să fie integrată, alături de alte fabrici, într-un nou holding. Care va cuprinde Izhmash, Izhmekh şi câteva uzine de arme uşoare sub marca binecunoscută Kalaşnikov.

Pentru cele 49%, Andrei Bokarev şi Alexei Krivoruşko vor plăti 1,3 miliarde ruble (40 milioane dolari) şi societatea pe care o cumpără va fuziona cu alte fabrici producătoare de arme. Bokarev este coproprietar la mina de cărbune Kuzbassrazrezugol şi al constructorului feroviar Transmashholding, în timp ce Krivoruşko este şeful Aeroexpress, firmă ce furnizează service trenurilor dintre Moscova şi aeroporturile sale. El este consultant şi braţul drept al exportatorului de stat, Rosoboronoexport şi a precizat că se are în vedere ca firma Kalaşnikov să încheie contracte cu firme străine pentru fabricarea de cartuşe şi praf de puşcă.

Transmashholding al lui Bokarev, în afara activităţilor privind material rulant, este un antreprenor al ministerului Apărării. Bokarev preciza că „avem deja experienţă în crearea de întreprinderi prospere financiar în domeniul construcţiilor de maşini, de cercetare intensivă şi suntem pregătiţi să folosim această competenţă în dezvoltarea acestei întreprinderi”.

Pe scurt, Putin, care deţine controlul tuturor societăţilor din domeniile strategice ale Rusiei, a pregătit vânzarea a jumătate din celebra Kalaşnikov şi a încredinţat partea privată unor milionari aleşi de el. Rămâne de descoperit în ce conturi vor pleca banii şi pe ce nume. Pentru că deja, firma a încheiat afaceri cu statul în valoare de 400 milioane dolari pentru a produce rachete antitanc.
 
Sursa: RL.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *