Lumea

Oligarhul Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, s-a angajat să reconstruiască oraşul Mariupol

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, care este şi patronul clubului Şahtior Doneţk, s-a angajat să reconstruiască oraşul asediat de ruşi Mariupol.

Afacerile lui Ahmetov au fost puternic afectate în ultimii opt ani de luptele din estul Ucrainei, însă bărbatul s-a declarat încrezător că “soldaţii bravi” ai Ucrainei vor apăra oraşul Mariupol, bombardat intens de armata rusă în ultimele şapte săptămâni.

Compania sa, Metinvest, producătoare de oţel, a anunţat de atunci că nu îşi poate onora contractele. Ahmetov mai deţine companiile SCM Group şi DTEK.

“Mariupol reprezintă o tragedie globală şi un exemplu global de eroism. Pentru mine, Mariupol a fost şi va fi mereu un oraş ucrainean”, a declarat Ahmetov pentru Reuters. Cred că bravii noştri soldaţi vor apăra oraşul, deşi înţeleg cât de greu este pentru ei”, a adăugat el.

Conform Forbes, Rinat Ahmetov avea în 2013 o avere de 15,4 miliarde de dolari. În prezent, averea sa este de 3,9 miliarde.

“Pentru noi, războiul a izbucnit în 2014. Am pierdut toate bunurile noastre atât în Crimeea cât şi în Donbas. Ne-am pierdut afacerile, dar acest lucru ne-a făcut mai puternici. Sunt încrezător că SCM, cea mai mare companie privată a ţării, va juca un rol cheie în reconstruirea Ucrainei după război”, a mai afirmat Ahmetov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *