CSI / Rusia

Oligarhul rus Deripaska rămâne fără un complex hotelier, după ce la începutul invaziei a descris războiul drept „o nebunie”

Un tribunal rus a ordonat confiscarea unui complex hotelier de lux deținut de magnatul aluminiului, oligarhul Oleg Deripaska, cel care la începutul invaziei ruse din Ucraina a denumit războiul „o nebunie”.

Sky News notează că, după invazie, Kremlinul a declanșat represiune larg răspândită împotriva oricărei forme de disidență, ceea ce înseamnă că orice critică proeminentă a invaziei atrage inevitabil o atenție considerabilă.

Atunci când oligarhul Oleg Deripaska s-a referit la război ca fiind o „nebunie” la începutul acestui an și a avertizat cu privire la o „mobilizare ideologică infernală” mulți observatori au speculat cu privire la modul în care ar putea răspunde Kremlinul.

În timp ce disputa în sine este anterioară războiului, un tribunal rus a ordonat acum confiscarea unui complex hotelier de lux deținut de magnatul aluminiului, potrivit FT – care descrie acest lucru ca fiind un semn al presiunii cu care se confruntă oligarhii țării de la invazie, relatează sursa citată.

Confiscarea complexului hotelier și a portului de agrement Imeretinskiy din Soci, în valoare de 1 miliard de dolari, vine după ce Kremlinul i-ar fi cerut lui Deripaska să nu mai critice războiul.

„Kremlinul i-a cerut să se calmeze”, a declarat o sursă apropiată miliardarului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *