CSI / Rusia

Oligarhul rus Deripaska rămâne fără un complex hotelier, după ce la începutul invaziei a descris războiul drept „o nebunie”

Un tribunal rus a ordonat confiscarea unui complex hotelier de lux deținut de magnatul aluminiului, oligarhul Oleg Deripaska, cel care la începutul invaziei ruse din Ucraina a denumit războiul „o nebunie”.

Sky News notează că, după invazie, Kremlinul a declanșat represiune larg răspândită împotriva oricărei forme de disidență, ceea ce înseamnă că orice critică proeminentă a invaziei atrage inevitabil o atenție considerabilă.

Atunci când oligarhul Oleg Deripaska s-a referit la război ca fiind o „nebunie” la începutul acestui an și a avertizat cu privire la o „mobilizare ideologică infernală” mulți observatori au speculat cu privire la modul în care ar putea răspunde Kremlinul.

În timp ce disputa în sine este anterioară războiului, un tribunal rus a ordonat acum confiscarea unui complex hotelier de lux deținut de magnatul aluminiului, potrivit FT – care descrie acest lucru ca fiind un semn al presiunii cu care se confruntă oligarhii țării de la invazie, relatează sursa citată.

Confiscarea complexului hotelier și a portului de agrement Imeretinskiy din Soci, în valoare de 1 miliard de dolari, vine după ce Kremlinul i-ar fi cerut lui Deripaska să nu mai critice războiul.

„Kremlinul i-a cerut să se calmeze”, a declarat o sursă apropiată miliardarului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *