Social

Oligarul fugar Plahotniuc ar putea fi dat în căutare internațională. PA a expediat un demers repetat către Interpol

Fostul deputat democrat, fugarul Vlad Plahotniuc ar putea fi dat în căutare internațională prin intermediul Interpol. În acest sens, Procuratura Anticorupție (PA) a expediat un demers repetat către Biroul Național Central al organizației din Republica Moldova.

În prezent, față de inculpatul Plahotniuc este aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv pentru un termen de 30 zile. De asemenea, PA a înaintat un demers repetat către Biroul Național Central Interpol din Republica Moldova, prin care s-a solicitat adresarea suplimentară la Secretariatul General al Organizației Internaționale a Poliției Criminale INTERPOL în vederea emiterii unei difuziuni de căutarea internațională în privința lui Plahotniuc, transmite Agora.md.

La 24 iulie 2020, Interpol a anunțat că a respins cererea autorităților moldovenești de a-l da în căutare pe oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc. Totodată, s-a decis și radierea datelor acestuia din bazele de date a organizației.

Menționăm că la 18 iulie curent, dosarul penal deschis pe numele lui Vladimir Plahotniuc a fost trimis în judecată, anunța Procuratura Anticorupție (PA). Plahotniuc e învinuit de „săvârșirea infracțiunii de crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălarea banilor”.

Urmărirea penală a fost finalizată în lipsa învinuitului Plahotniuc iar cauza penală în 100 volume împreună cu rechizitoriul pe 370 file a fost expediată pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, unde urmează să se prezinte pentru audieri și cei 51 de martori ai acuzării, potrivit sursei citate.

În prezent, față de inculpatul Plahotniuc este aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv pentru un termen de 30 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *