Actualitate

Omagiu celei mai bune Cio Cio San din lume

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a spus că, că datorită acestui eveniment cultural, Chişinăul a devenit un centru al muzicii de operă, scrie IPN.

„Este greu să vorbeşti despre Maria Bieşu la trecut. Primadona Operei Naţionale va rămâne un simbol, o valoare a poporului nostru, iar noi toţi avem obligaţia să o protejăm și să ne asigurăm că numele Mariei Bieşu va fi cinstit și în continuare”, a spus Valeriu Streleţ.

Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, ediţia a XXIII-a, se desfăşoară în perioada 4-13 septembrie. Acesta este unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din ţară. Programul cuprinde 7 spectacole – 4 opere și 3 balete, cu participarea virtuozilor marilor scene din Polonia, Italia, Spania, Elveţia, Germania, Japonia, România, Rusia, Ucraina, Belarus, Serbia, Coreea de Sud, SUA, precum și a artiștilor autohtoni, care au făcut o impresionantă carieră peste hotare.

Primadona Operei Naţionale, Artistă a Poporului, Maria Bieșu, a fost laureată a numeroase premii, Cavaler al „Ordinului Republicii” și deţinătoarea Ordinului Naţional „Steaua României”. Soprană s-a stins din viaţă la 16 mai 2012. La scurt timp, Guvernul a decis să acorde Teatrului de Operă și Balet numele Mariei Bieșu. În acest an, primadona ar fi împlinit 80 de ani. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *