Social

Omagiu pentru primul președinte al R. Moldova: Paginile web ale Președinției, Guvernului, Parlamentului și altor instituții publice îmbrăcate în straie de doliu

În semn de respect față de primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, care sâmbătă, 16 septembrie, va fi condus pe ultimul drum, paginile web ale Președinției, Guvernului, Parlamentului și altor instituții publice vor avea tonuri de alb și negru. Menționăm că ziua de 16 septembrie este zi de doliu național, potrivit Newsmaker.md.

„Azi, paginile web ale Guvernului, Președinția, Parlamentului și altor instituții publice își îmbracă straie de doliu, semn al profundului respect pentru domnul președinte Mircea Snegur. Cu reculegere și gratitudine, îi rememorăm contribuția semnificativă la formarea statului independent și suveran, Republica Moldova. Odihniți-vă în pace, domnule Președinte Mircea Snegur”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă.

Omagiu pentru Mircea Snegur: paginile web ale Președinției, Guvernului, Parlamentului și altor instituții publice îmbracă straie de doliu

Facebook/Daniel Vodă

Omagiu pentru Mircea Snegur: paginile web ale Președinției, Guvernului, Parlamentului și altor instituții publice îmbracă straie de doliu

Facebook/Daniel Vodă

Vă amintim că despre decesul lui Mircea Snegur a anunțat în dimineața zilei de joi, 14 septembrie, Constantin Tampiza, fost vicepremier al R. Moldova în perioada 1991-1992. Potrivit acestuia, fostul președinte moldovean a murit miercuri, 13 septembrie, la ora 23:30, din cauza unei boli incurabile.

Președinta Maia Sandu a solicitat declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie și organizarea funeraliilor cu onoruri de stat.

Joi, 14 septembrie, președinta Maia Sandu a decretat să fie constituită o comisie de stat care se va ocupa de organizarea funeraliilor lui Mircea Snegur, primul președinte moldovean. Printre membrii comisiei sunt miniștri, reprezentanți ai Președinției, dar și ai primarului general al municipiului Chișinău.

Mircea Snegur va fi condus pe ultimul drum pe 16 septembrie. Acesta va fi înmormântat la Cimitirul Central din Chișinău, de pe strada Armenească.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *