Culinar.md

Omletă cu ceapă verde și salam

Consumul de ouă la începutul zilei asigură, pentru o lungă perioadă de timp, organismul cu energie, atât de necesară în munca fizică şi în cadrul efortului intelectual. Ouăle, în genere, sunt superhrană, susţin ei, indicând că acestea sunt bogate în vitaminele D şi B12, aminoacizi şi chiar antioxidanţi. În plus, consumul de ouă dimineaţa nu conduce la creşterea în greutate. Recent, oameni de ştiintă din Carolina de Nord (SUA) au numit ouăle şi şunca drept cel mai bun mic dejun pentru femeile gravide, deoarece, în opinia lor, aceste alimente contribuie la dezvoltarea memoriei copilului.

Ingrediente
Pentru 4 porții:
8 ouă
200 g salam de porc
1 cârnat de porc sau 2 cabanoși
o legătură ceapă verde
puțin ulei
sare

Mod de preparare
Ceapa verde se taie rondele iar salamul și cârnatul se taie cubulețe.

Într-o tigaie cu puțin ulei se pune ceapa verde la călit apoi se adaugă mezelurile.

Între timp se bat ouăle într-un castron cu puțină sare.

După câteva minute acestea se pun în tigaie peste celelalte ingrediente și se lasă până ce omleta se încheagă.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *