Femeia

Omul din Ferrari

În societate mă descurc, având aceste baze. Problemele apar în relaţia de cuplu, pentru că, se pare, nu sunt în stare să separ cele două planuri şi, în acest fel, relaţionez cu persoana iubită ca şi cum ar fi o prietenă, un partener de afaceri etc.

Până la aproape douăzeci şi opt de ani, nu am fost conştient de asta. Nici o femeie nu mi-a zis, nici una nu a încercat să-mi arate sau să-mi dea de înţeles, ori au făcut-o şi şi-au pierdut răbdarea pe drum, dar, de două luni, am cam dat de naiba. Femeia care abia a intrat în viaţa mea a simţit că nu este altceva decât un partener de discuţii, la felul în care relaţionam, şi s-a pus pe treabă. Iniţial, a încercat să mă scoată din coconul în care mă băgasem, prin situaţii ilogice, enervante, a dorit să vadă cum gelozia îmi iese prin toţi porii, să las la o parte normele, pe care le-am folosit atâţia ani pentru a mă ghida prin noianul social, pentru a exploda în sfârşit, lăsând emoţiile să iasă din mine de-a valma. Acolo este Omul, în suflet, unde nu există norme. Şi-a dorit să-L vadă. Nu a reuşit, aşa că a încercat să-mi spună ce caută la mine, că este interesată de omul din interior, acela care nu se ghidează după norme, ci simte şi exprimă cu toată fiinţa, dar am fost incapabil să înţeleg.

Am fost educat, format să nu-mi sufoc partenera de viaţă, să-i las un spaţiu intim. De aceea, gelozia este o noţiune destul de străină de mine. Dacă şi-ar dori, de exemplu, să petreacă mai mult timp cu un prieten, deşi mi-ar fi incredibil de incomod, aş accepta, pentru că asta şi-ar dori, iar eu am fost educat să îi acord spaţiu şi libertate. Cum ar şti, în general, ce simt, dacă mă ascund după principii, norme, politeţuri?

Au fost momente, în care am crezut că femeile chiar vin de pe altă planetă şi vorbesc o cu totul altă limbă, total străina de a noastră. Vedeam şi simţeam că mă iubeşte, dar nu eram capabil să înţeleg ce anume încearcă să-mi transmită. În felul ei, nu a vrut altceva decât să treacă de caroseria Ferrari-ului şi să ajungă la şofer, omul ce se ascunde în spatele unor scuturi, care nu-i permit să fie natural.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *