Social

Omul din stradă: „Prefer știrile pentru ca să știu cum trăim și spre ce mergem”

Și totuși, ce preferă moldovenii – presa scrisă, televiziunea sau radioul? Astăzi i-am întrebat pe trecători, ce tip de mass-media preferă și de ce. 


Victor, 66 de ani

Cred că mai mult aș opta pentru televiziune. În primul rând, urmăresc știrile, deoarece vin târziu de la serviciu și prefer știrile pentru ca să știu cum trăim și spre ce mergem.

Pavel, 16 ani

Prefer televiziunea, iar presa o citesc online. Acolo găsesc filme și informații de ultimă oră.

Felicia, 36 de ani

Televiziunea și internetul, dacă aș avea timp, aș răsfoi revistele și ziarele, dar așa reușesc să urmăresc doar știrile și câte ceva din divertisment.

Valentina, 76 de ani

Tot îmi place. La televizor privesc DOM2 și postul TV India, îmi plac filmele interesante, emisiunile și știrile. Pentru ziare nu am bani, cu 800 de lei pensia, nu-mi pot permite să procur ziare.

Mariana, 24 de ani

Cred că mai des urmăresc ziarele și posturile de televiziune. La TV prefer să ascult știrile, deoarece sunt studentă și pentru altceva nu am timp.

Ala, 41 de ani

Prefer televiziunea, deoarece nu am timp să citesc ziare. De obicei, privesc știrile. Vreau să fiu la curent cu ultimele noutăți din țară.

Ludmila, 28 de ani

Internetul, doar atunci când am timp, dar mai mult televiziunea. Din lipsă de timp, reușesc să urmăresc doar știrile, cu toate că în zilele de weekend obișnuiesc să privesc emisiuni interactive.

Irina, 21 de ani

Nu prefer mass-media în niciun mod, dar dacă ar fi să aleg, atunci cred că ar fi presa online, pentru că la internet am mereu acces. Știrile mă interesează mai puțin, fiindcă oricum ajung la mine prin intermediul Facebook, dar mă interesează mai mult categoriile specializate, îndeosebi psihologie, sociologie, medicină.

Ion, 40 de ani

Nimic nu mă interesează, știrile nu mă interesează, emisiunile nu mă interesează, pentru că vă dați seama de calitatea emisiunilor de la noi. De la jurnaliști vin doar lucruri negative. Știu că se petrece ceva sus, dar ce anume nu mă interesează.

Iurie, 60 de ani

Televiziunea, dar citesc și ziarele, mai ales TIMPUL, Jurnal de Chișinău și Adevărul. Nu atrag atenția la ceva anume, citesc totul, de la prima până la ultima pagină. Dacă e să vorbim despre TV, atunci desigur că mă interesează mai mult emisiunile politice și jurnalele de știri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *