Politică

Omul lui Dodon a devenit peste noapte proeuropean și îi învață și pe reprezentanții partidelor de dreapta cât de importantă e integrarea în UE. Cine face parte din echipa MAN al lui Ivan Ceban

Primarul Capitalei, Ivan Ceban, a fost votat miercuri-seara în calitate de președinte al Mișcării Alternativa Națională (MAN), formațiunea care își propune să ducă Republica Moldova în UE. Fostul purtător de cuvânt al lui Dodon, care pleda anterior pentru apropierea de Rusia, consideră că integrarea europeană a țării noastre trebuie să devină idee națională, iar în acest sens MAN va propune semnarea unui pact similar celui de la Snagov.

„A avut loc primul Congres al MAN, a fost votat programul și statul partidului, iar colegii m-au înaintat în calitate de președinte al formațiunii. Propunerea a fost votată în unanimitate. Avem angajamente clare față de cetățeni. Doctrina MAN este social-democrată de tip european, iar noi ne propunem ca Europa să fie acasă, ca fiecare cetățean să simtă schimbările spre bine. Integrarea europeană trebuie să devină o idee națională, iar în cadrul programului politic este stipulat și ne-am angajat să propunem semnarea unui pact similar cu cel de la Snagov cu partidele care împărtășesc aceleași viziuni în R. Moldova”, a declarat fostul comunist și socialist.

Consiliul Național MAN, care are 47 de membri, se va întruni ulterior pentru a alege biroul partidului și vicepreședinții., transmite Ziarul Național.

Printre participanții la primul congres au fost prezenți viceprimarul Ilie Ceban, șefii de direcție Boris Gîlcă, Andrei Păvăloi, Vitalie Mihalache sau secretarul Consiliului Municipal Chișinău, Adrian Talmaci.

Ion Ceban a mai adăugat că MAN va participa la alegerile locale și va avea propria listă de consilieri în CMC. „La alegerile prezidențiale vom avea un candidat și urmează să decidem împreună cu colegii cine va fi acesta. Nu neapărat va fi candidatura mea, așa cum s-a vehiculat de foarte multe ori în mass-media. Și la alegerile parlamentare vom participa. Obiectivul nostru este ca să devenim cea mai mare fracțiune în Parlament începând cu 2025. MAN va fi parte a guvernărilor viitoare atât la nivel local, cât și la nivel național. Vom urma o agendă consecventă, avem viziune, știm ce trebuie de făcut, știm cu cine putem face aceste lucruri”, a mai declarat Ceban.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *