Actualitate

Omul săptămâni: Daniel Ioniță, Ambasadorul României în R. Moldova

Daniel Ioniță are o diplomă universitară de inginer electroenergetician, dar s-a specializat în problemele de integrare euroatlantică şi securitate naţională. Este absolvent al mai multor cursuri de specialitate organizate în ţară şi în străinătate (Colegiul Naţional de Apărare din România, Colegiul NATO de la Roma, Colegiul European de Securitate și Apărare, Centrul European pentru Studii de Securitate „George C. Marshall”, Colegiul Naţional de Apărare al Suediei).

A fost Ambasador al României în Regatul Norvegiei, director general pentru afaceri strategice în cadrul Ministerului Român de Externe, unde a coordonat activităţile politico-diplomatice desfăşurate de România în cadrul NATO, UE – dimensiunea de securitate (Politica de Securitate şi Apărare Comună), OSCE, Consiliul Europei, precum şi relaţiile bilaterale ale României cu SUA şi Canada.

A fost decorat de doi preşedinţi ai României cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer, în martie 2013; cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în decembrie 2008; cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în decembrie 2002. În luna mai 2014, Episcopia Europei de Nord a Bisericii Ortodoxe Române i-a conferit „Crucea Nordului”, cea mai înaltă distincţie pentru mireni.
Ziarul TIMPUL îl felicită pe Excelența Sa pentru implicarea în apropierea relațiilor dintre România și Republica Moldova. Totodată, vrem să mulțumim pentru contribuția și atitudinea în implicarea diverselor proiecte din domeniul economic, energetic, social, al educației, finanțelor, justiției și al afacerilor interne.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *