Actualitate

Omul săptămânii: Alexandru Cărăuș, medic

S-a născut pe 5 octombrie 1964, în localitatea Bujor din raionul Hânceşti, dar a locuit de la vârsta de cinci ani în Ciutuleşti, Floreşti, împreună cu sora şi părinţii săi, pedagogi de profesie. În 1980, la nici 16 ani, este admis la Institutul de Stat de Medicină din Chişinău, pe care îl şi absolvă în 1986 cu menţiune. Mai târziu îşi face studiile postuniversitare la o instituţie cu renume mondial – Centrul Unional de Cardiologie din Moscova. Revine acasă în 1991, când tocmai a fost deschisă clinica Institutului de Cardiologie din Chişinău. La această instituţie lucrează până astăzi în calitate de şef de clinică şi de laborator hipertensiune arterială. Teza de doctor habilitat o susţine în 2001 cu un studiu de pionierat, ce vizează o abordare nouă în tratarea insuficienţei cardiace cronice. Vindecarea acestei patologii după metoda lui Alexandru Cărăuş a fost confirmată în anii următori şi în studiile din ţările occidentale.

Medicul cardiolog a publicat peste 120 de lucrări în numeroase reviste de medicină din ţară şi de peste hotare și cinci monografii. Ultima sa carte este scrisă în colaborare cu alți colegi de-ai săi. Din 1 februarie 2007 este membru titular al Colegiului American de Cardiologie.
Doctorul habilitat în medicină Alexandru Cărăuş este căsătorit și are două fiice. Pe data de 5 octombrie 2016 el împlinește frumoasa vârstă de 52 de ani, iar cu această ocazie echipa ziarului TIMPUL îi urează un sincer La mulți ani!

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *