Actualitate

OMUL SĂPTĂMÂNII: Alexandru Cozub, regizor și actor

După ce s-a reîntors acasă, în 2007, a fost numit director artistic la Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” şi deţine această funcţie până în prezent. A montat peste 15 spectacole și a fost premiat de foarte multe ori.

Printre spectacolele montate se numără „Medeea maghiara” de Arpad Gonz; „Anonimul Veneţian” de Giuseppe Berto; „Polul Sud” de Manfred Carge; „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de E. Albee; „Zgomote din culise” de Michael Frayn și altele.

În timpul carierei sale, Alexandru Cozub a organizat mai multe turnee și festivaluri. Printre acestea menționăm câteva: Festivalul Internaţional de Teatru „AUTOR’95” – „Chiriţa în provincie” de Vasile Alecsandri din Timişoara (1995); Festivalul Internaţional de Teatru Tânăr Profesionist – „Voci în lumina orbitoare” de Matei Vişniec în Sibiu și la Centrul Cultural Român – „Voci în lumina orbitoare” de Matei Vișniec în Paris; Festivalul Internațional de Teatru „Bienala Teatrului Eugène Ionesco” (ediția a II-a) cu genericul Tradiție și modernitate – „Revizorul” de Nikolai Gogol, Chișinău (1997); Festival de artă teatrală, Torino, Italia, Theatropolis (1998) și altele.

Redacția ziarului TIMPUL îl felicită pe Alexandru Cozub pentru că este laureat al premiului „Valeriu Cupcea”, pentru montarea scenică „Casa mare” de Ion Druță. Îi dorim artistului cât mai multă inspirație și pentru alte spectacole.  

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *