Actualitate

Omul săptămânii: Arcadie Răcilă, actor

Arcadie Răcilă s-a născut pe 15 ianuarie 1984, în satul Sofia, Drochia. A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea actorie la clasa profesorului Alexandru Grecu.

Din 2004 este actor la Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale”. Pe scena acestui teatru a jucat mai multe roluri în diverse spectacole: Garcia în „Carmen” de Prosper Merimee, Vasile în „Țara asta a uitat de noi…” de Constantin Cheianu, Polițistul în „Cu bunelul, ce facem?”, Vlad Șaptefrați, student la Drept, în „Made in Moldova” și Iliescu în „Golanii revoluției moldave” de același autor, Rică Venturiano în „Eu pentru cine votez?” de Val Butnaru, Valeriu Boboc în „7 aprilie” de Constantin Cheianu și Irina Nechit, Nero în „Dictatorul” de Andrei Strâmbeanu, Lupius în „Caligula” de Jozef Toman, Spiridon în „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, Poetul în „SRL Moldovanul” de Nicolae Esinencu ș.a.

Actorul activează în trupa Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale” creând o galerie de personaje pline de farmec şi inedit. Sensibilitatea şi inteligenţa nativă se proiectează în orice creaţie scenică a acestui talentat actor, pentru care profesia de actor devine un ritual al existenţei sale în perimetrul scenei şi dincolo de ea. Arcadie Răcilă excelează cu măiestrie de la un rol dramatic la unul de comedie. Factura actoricească, aspectul exterior i se potriveşte pentru anumite roluri care îl prind „ca o mănuşă”. Creează roluri de o gravitate şi sobrietate exemplară, în contrapunct cu alte personaje din spectacolele de la „Satiricus I.L. Caragiale”, contribuind plenar la succesul montărilor realizate de această trupă unică.
În 2009 a obținut Premiul municipal pentru tineret în domeniul artei teatrale.

Cu ocazia zilei de naștere, redacția TIMPUL îi urează La mulți ani și roluri la fel de inspirate și bine jucate ca până acum!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *