Cultură

Omul săptămânii, Cătălin Josan

Studii: Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, cu specializare în pian; absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău „Gavriil Musicescu”, secția de canto academic, ca bariton.

Cătălin Josan s-a născut la 4 martie 1987, în or. Chișinău. De mic copil avea tendințe artistice, însă talentele lui au ieșit în evidență după câștigarea concursului muzical „Megastar”. Șirul de reușite a continuat cu semnarea unui contract cu cea mai mare casă de discuri din Romania, „Universal Music România” și colaborări de succes, precum parteneriatul cu compozitorul Marius Moga, Don Baxter și creatoarea de modă Maria Marinescu.

Cătălin Josan și-a lansat primul album muzical în octombrie 2007, debutând cu piesa „Big Brown Eyes”, care s-a bucurat de o mare popularitate. De altfel, interpretul s-a evidențiat la preselecțiile locale din România, în cadrul proiectului „Eurovision”, în care s-a clasat pe locul IV.

În 2009, Cătălin debutează ca producător și compozitor cu piesa „Around Around”. Iar în urma colaborării cu Keo, interpretul lansează „Don’t wanna miss you”, cu care se ridică în topurile din străinătate.
Deși stilul british-pop i se potrivește de minune, Cătălin Josan interpretează cu ușurință și mare plăcere un cântec din folclorul autohton. Cu ocazia aniversării, ziarul TIMPUL îi urează multă inspirație, colaborări frumoase și succese pe tărâmul notelor.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *