Actualitate

Omul săptămânii: Dumitru Crudu, poet, dramaturg

Licenţiat al Facultăţii de Filologie a Universităţii „Transilvania” din Braşov, poetul i-a avut ca profesori pe scriitorii Al. Cistelecan, Gheorghe Crăciun, Alexandru Muşina, Virgil Podoabă, frecventând totodată cenaclul „Interval” condus de poetul Andrei Bodiu.

A debutat simultan cu două volume de versuri: „Falsul Dimitrie” și „Arhipelag” în 1994, şi „E închis, vă rugăm, nu insistaţi”, Ed. Pontica. Au urmat alte cărți: „Şase cânturi pentru cei care vor să închirieze apartamente”, Ed. Paralela 45, 1996, „Eşarfe în cer”, Ed. Cartier, 2012, „Falsul Dimitrie” (antologie), Cartier, 2014.

Este membru al Uniunii Scriitorilor și al Uniunii Teatrale din Republica Moldova, al ASPRO și redactor al revistei web „Tiuk! (k-avem kef)”. În 2004 câștigă premiul INITER la Concursul de dramaturgie pentru „Cea mai bună piesă românească a anului”, organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER) și de Fundația Principesa Margareta a României, ediția 2003.

Relansează Atelierul de scriere creativă „Vlad Ioviță„ la Biblioteca Municipală Hasdeu.

Piesele sale au fost montate în Republica Moldova, România, Italia, Germania, Haiti, Camerun, Franţa, Suedia şi Bulgaria.

Redacția ziarului TIMPUL îl felicită pe autor pentru recenta carte lansată „Salutări lui Troțki”.

Îi dorim să nu se oprească aici – îl așteaptă încă multe premii, pentru alte cărți la fel de bune. Să ai multă inspirație, fiindcă cititorii așteaptă subiecte inedite și inepuizabile.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *