Actualitate

Omul săptămânii: Ion Chilianu, om de afaceri

A avut o copilărie frumoasă și o educație bună. Studiile și le-a început la școala nr. 1 din satul natal, după care a urmat Școala Profesională de Comerț din Chișinău, până în anul 1978. În 1979, după ce-și săvârșește serviciul militar, în regiunea Murmansk, tânărul se întoarce acasă și este înmatriculat la Universitatea de Stat din Chișinău, la Facultatea de Merceologie și organizarea comerțului cu mărfuri alimentare. Imediat după absolvirea studiilor, (1985-1992) este angajat la Combinatul de fructe și legume în calitate de șef de depozit pentru păstrarea merelor.

În 1986 se căsătorește cu Angela Butnaru, fiica lui Vasile Butnaru, gospodar în sat. În tânăra familie se nasc doi copii, Mihai și Ana-Maria, cărora le-a oferit o educație aleasă, cunoștințe și studii aprofundate.

Din 1998, când se stabilesc cu traiul permanent în Chișinău, și după o experiență de viață și de muncă acumulate, Ion Chilianu își consolidează puterile și voința de muncă într-un viitor de succes. Împreună cu prietenul și colegul său, Nicolae Ciobanu, înființează societatea cu răspundere limitată CODRU-ST, orientată spre businessul agroalimentar.

În 2000, prin intermediul programului „Primul proiect agricol” a importat din Italia material viticol-altoi și portaltoi devirozat. În martie 2004 a pus bazele întreprinderii mixte moldo-olandeze FRUIT NURSERIES, producătoare de puieți de măr și păr de tipul „knip-baum”.
În prezent este președintele Asociației Pepinieriștilor Viticoli din Moldova VITAS.

Datorită reușitelor sale de a implementa cele mai avansate tehnologii de plantare a livezilor, de producere a materialului săditor pomicol și viticol și de păstrare a fructelor, Ion Chilianu a primit ordinul „Gloria Muncii”, în 2010.

Cu ocazia unei aniversări frumoase, rudele, prietenii, dar și echipa ziarului TIMPUL îi dorește sănătate, prosperitate și spirit patriotic.
La Mulți Ani!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *