Carte

Omul săptămânii: Lidia Kulikovski, bibliotecară, doctor în științe pedagogice

S-a născut pe 8 martie 1951, în satul Nicoreni, Drochia. Este autoare a zece volume (studii monografice, monografii bibliografice s.a.) şi a circa 350 de articole de specialitate publicate în reviste, ziare şi culegeri. De mai mulţi ani, e directoarea publicaţiei „BiblioPolis” – revistă de biblioteconomie şi ştiinţe ale informării. Colaborează cu numeroase publicații de specialitate din Chișinău, București și Cluj-Napoca.

Un merit deosebit al doamnei Lidia Kulikovski îl constituie faptul că, având sprijinul unor judeţe din România, a deschis nouă biblioteci de carte românească la Chişinău: „Transilvania”, „O. Ghibu”, „Ovidius”, „Târgovişte”, „Târgu-Mureş”, „Alba Iulia”, „Maramureş”, „L. Rebreanu” şi „Ştefan cel Mare”. Totodată, ea a fondat mai multe biblioteci cu carte în limbile minorităţilor naţionale. Din 1991 până în 2013 a deținut funcția de director general al BM „B.P. Hasdeu”.

Cu ocazia zilei de naştere, TIMPUL îi doreşte multă sănătate, forță de muncă și noi orizonturi de exploatat pe tărâmul cărților. La Mulți Ani! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *