Social

Omul săptămânii: Sergiu Oșlobanu, sportiv

La Campionatul Mondial de sambo, care s-a desfășurat în perioada 12-16 noiembrie în orașul Casablanca (Maroc), Sergiu Oșlobanu a câștigat medalia de aur, fiind cel mai puternic la categoria de greutate 82 kg.

În preliminarii, luptătorul nostru i-a învins, pe rând, pe reprezentanții Elveției, Georgiei și Italiei. În semifinale, Sergiu l-a eliminat, încă din primul minut, pe ucraineanul Olexii Nizhenko. Partida finală, cu rusul Ilia Kokovich, a fost dramatică, ambii concurenți au mers punct în punct, până la scorul de 3-3. În ultimele secunde Oșlobanu a avut o acțiune de aruncare peste umăr, care i-a adus victoria în meci. În total, la competiții au participat sportivi din 82 de țări.

Acest succes al sportivului moldovean a fost realizat la ediția aniversară, a 40-a, a întrecerilor lumii la sambo, care s-a desfășurat în Maroc. Titlul mondial este primul în palmaresul tânărului din Chișcăreni. Până la această performanță, Sergiu obținuse un bronz la Mondiale, iar, în actualul sezon, a luat titlul european la sambo.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *