Actualitate

OMUL SĂPTĂMÂNII Vasile Șoimaru, economist, politician

V. Șoimaru este licențiat al Facultății de Economie a Institutului Politehnic (ulterior – Universitatea Tehnică) din Chișinău (1971). Are studii de doctorat (1973-1977) la Institutul de Finanțe și Economie din Leningrad (Sankt-Petersburg), susținând în 1978, teza de doctor în economie cu tema „Prognozarea productivității muncii în industria RSSM”. În anii 1971-1973 a fost asistent la Catedra economia muncii de la Universitate Tehnică din Moldova. Între 1977 și 1990 a lucrat la Facultatea de Economie a Universității de Stat din Moldova în calitate de lector, lector superior, conferențiar universitar. Din 1982 și până în anii 90 a ocupat funcția de prodecan. În 1991-1994 a fost vicerector al nou-fondatei Academii de Studii Economice a Moldovei (ASEM).

A publicat zeci de articole, studii, interviuri în presa periodică, unele din ele fiind incluse în cărţile de publicistică: „Căderea premierilor” (1999) şi „Căderea comuniştilor” (2010). Doar în ultimii doi ani a iniţiat şi coordonat editarea a şapte cărţi valoroase.

Se manifestă şi ca maestru al artei fotografice, publicând două albume, inclusiv albumul-monografic „Românii din jurul României în imagini”, care a adunat în presă mai bine de 100 de recenzii şi consemnări în multe ţări ale lumii.

Din decembrie 2011 devine membru al Uniunii Scriitorilor din R. Moldova.

Vasile Şoimaru deţine titlul de Membru de onoare al Comunităţii Academice George Bacovia, numeroase premii, diplome de excelenţă, alte însemne ale recunoaşterii şi preţuirii eforturilor sale.

Cu ocazia aniversării, redacția ziarului TIMPUL îi urează profesorului și maestrului în arta fotografică La Mulți Ani și performanțe în munca sa deosebit de creativă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *