Cultură

Omul Săptămânii: Viorica Chircă,actriță

A absolvit Conservatorul de Stat „G. Musicescu”, Facultatea de Teatru, specialitatea actor de teatru şi cinema. Din anul 1961 este angajată la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. Viorica Chircă a fost distinsă cu titlul Artistă a Poporului pentru merite deosebite în domeniul artistic și pentru talentul ei care a adus în scenă roluri deosebite.

Cele mai memorabile apariţii ale ei sunt din spectacolele „Două vieţi şi a treia” în rolul Liliei; „Eminescu” în rolul Veronicăi; „Romeo şi Julieta”, în rolul Julietei; „Casa Mare” în rolul Vasiluţei; „Abecedarul” în rolul Elenei Leontevna; „Pomul vieții” în rolul Elenei și multe alte spectacole care se jucau la acea vreme cu casa închisă.

Este actriţa care a avut norocul să interpreteze roluri mari chiar la începutul carierei sale. O bună perioadă de timp a stat în culise, aceasta fiind tocmai perioada în care era în plină floare. În unul din ultimele interviuri, Veniamin Apostol avea să afirme că este actriţa care a avut marele nenoroc să nu aibă în preajmă un regizor potrivit, care s-o distribuie la timp în rolurile pe care le-a meritat, în special, roluri cehoviene.

Viorica Chircă a format un cuplu pe scenă, dar și în viață cu regretatul actor Petru Baracci, iar feciorul Eugen le-a călcat pe urme, fiind și el actor.
Redacția ziarului TIMPUL o felicită pe Viorica Chircă pentru că a fost desemnată cu premiul de excelență în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *