Actualitate

ONG-urile au rămas uimite cu privire la erodarea democrației în Republica Moldova

ONG-urile își reiterează dezacordul total cu motivația și argumentele invocate de instanțele judecătorești în vederea invalidării votului a peste din 240 de mii de locuitori ai municipiului Chișinău sau a circa 40% din alegătorii municipiului care și-a ales legitim primarul. Semnatarii accentuează relevanța asigurării legalității și legitimității puterii politice și, implicit, a dreptului de a guverna, urmare a voinței poporului, exprimată în alegeri periodice și veritabile. De asemenea, subliniază responsabilitatea comună a autorităților, a alegătorilor și a forțelor politice în edificarea și consolidarea instituțiilor democratice. ONG-urile fac apel către toate forțele politice din țară și la partenerii de dezvoltare să facă uz de toate mijloacele legale pentru a apăra funcționarea statului de drept în Republica Moldova.

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte este o entitate permanentă, benevolă, constituită din 35 de organizații obștești din Republica Moldova cu scopul de a contribui la dezvoltarea democrației, prin promovarea și desfășurarea alegerilor libere și corecte în conformitate cu standardele ODIHR (OSCE), ale Consiliului Europei și instituțiilor specializate afiliate acestuia.

Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic este o rețea informală de organizații neguvernamentale creată în Cadrul Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic, constituită în cinci grupuri de lucru pe diferite domenii de expertiză. La momentul actual, au calitatea de membru 85 de organizații ale societății civile din Republica Moldova.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *